שמן ילנג ילנג

שמן ילנג ילנג

שמן ילנג ילנג – מידע כללי

שמו הבוטני של הילנג ילנג הוא Cananga odorata. במקור, הצמח גדל במדגסקר והוא מאופיין בפרחים קטנים וצהובים בעלי ריח מתוק עז. השמן מופק בזיקוק בקיטור של הפרחים.

השפעה גופנית

שמן ילנג ילנג מכיל 20% לינלול, חומר סדטיבי הגורם למוח להיכנס לגלי אלפא. בזכות זאת, הוא מהווה בין השמנים האתריים המרגיעים ביותר שישנם. בנוסף, הילנג ילנג ידוע מאוד גם בשל היותו מעורר תשוקה (אפרודיזיאק).

השמן מכיל כמות גבוהה של אסתרים (בנזיל אסתת ובנזיל בנזואת) אשר מקנים לו תכונה נוגדת-עוויתות משמעותית. כשנחקר על-ידי ד"ר טים בייטס בשנת 1994 התגלה שבכוחו של השמן להרגיע התקפי אפילפסיה.

הילנג ילנג מחזק ותומך בתפקודו התקין של שריר הלב. הוא מעולה עבור טיפול בלחץ דם גבוה.

שמן זה נהדר עבור השבת האיזון אל המערכת ההורמונלית.

שמן ילנג ילנג ומערכת העור

השמן נפוץ מאוד בקוסמטיקה הטבעית. בשל יכולתו לאזן את העור, בכוחו לטפל בעור שמן ויבש כאחד. במצבי עור יבש, השמן מסייע ללחות לשוב אל הרקמות. במצבים של עור שמן ואקנתי, השמן מסייע לאזן את הפרשת החלב ומרפא את הדלקתיות. שמן זה מכיל ססקוויתרפנים, מולקולות גדולות אשר מחלחלות באיטיות אל עומק הרקמות. בזכות איכות זו, ביכולתו לרפא גם דלקות עמוקות.
כאשר הוא משולב בפורמולה עם שמנים אתריים אחרים, נוכחותו מעצימה את פעולת יתר השמנים הנוכחים לצדו.

השפעה אנרגטית

שמן אידאלי עבור עבודה פנימית עם משקעי העבר. האנרגיה של הילנג ילנג מאפשרת לנו לחוות את החוויה בשנית ולהפיק מכך את השיעור הנדרש על מנת שנוכל לצמוח ממנה. לאחר מכן, יהיה לנו קל הרבה יותר לשחרר את החוויה ולהמשיך הלאה בחיינו. מדובר בבן-ברית נפלא עבור כל אדם הנוטה להיצמד אל עברו או המתאושש מחוויה טראומטית.

שמן ילנג ילנג מחבר אותנו לקבלה של עצמינו ושל הזולת. הוא עוזר לנו להבין היכן היינו ביקורתיים ושיפוטיים ומלמד אותנו רכות והכלה.

הילנג ילנג מחבר אותנו לאנרגיה של האהבה האלוהית – אהבה אוניברסלית, חסרת תנאים. לצדו, נוכל ללמוד מחדש כיצד לקבל ולתת אהבה ולמשוך אל חיינו זוגיות הרמונית.

השמן מרגיע את המערכת, ממוסס פחדים ודאגות, ומשקיט מחשבות טורדניות. מתוך החוויה השקטה והאוהבת שנפתחת בתוכנו, בכוחנו להיטען באנרגיה חדשה, להתחבר להשראה ולהניע את עצמינו לעשייה.

הילנג ילנג עובד על צ'אקרת הלב.

כל הכתוב הנו בגדר המלצה ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי.

קישורים למידע נוסף בנושא –

השימושים השונים בשמנים אתריים
מידע בנושא שמנים אתריים נוספים
סרטון בנושא שמן ילנג ילנג

באהבה,
איילה אריאל
נטורופתית והילרית

אהבתם? העבירו את זה הלאה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם

מתעניינים לגבי טיפול?

צרו קשר